Общи условия за ползване

Настоящите „Общи условия за ползване“ уреждат взаимоотношенията между “Издателство СЕД” ООД от една страна и потребителите на електронни (интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн www.cefbg.org (наричан за краткост сайт). Тези условия обвързват всички потребители. С натискането на всеки един обект, линк или бутон, разположени на страниците на www.cefbg.org (с изключение на линка към настоящите „Общи условия“), потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва тези „Общи условия“.

„Издателство СЕД” ООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление:
гр.Пловдив, ул. Македония №7, ет. 2, ап. 22
ЕИК: 115021275
Регистрация по ДДС: BG115021275

ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ДАННИТЕ

Личните данни, които „Издателство СЕД” получава при регистрацията и финализиране на поръчката, ще бъдат използвани единствено за обслужване на потребителите – приемане и изпълнение на поръчки, доставяне на информация под формата на информационен бюлетин и връзка с потребителите в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката. „Издателство СЕД” гарантира, че въпросните данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за информационния ни бюлетин, могат да прекратят абонамента си по всяко време.
След направена в сайта и платена по-късно поръчка, Издателство СЕД предоставя за изпращане пакета с поръчаните от вас материали на Български пощи.
Издателство СЕД не носи отговорност за лични данни, събрани и разпространени от Български пощи.

РЕГИСТРАЦИЯ

За да получите правото да извършвате валидни заявки за закупуване на предлаганите в сайта на „Издателство СЕД” стоки, е необходимо първо да се регистрирате.
При регистрацията трябва да въведете e-mail, потребителско име, парола, а също и вашите данни за изпращане на поръчаните от вас материали и да се съгласите с настоящите “Общи условия”. С отбелязване в полето „Съгласявам се с „Общите условия““ клиентът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с настоящите „Общи условия“ и ги приема.

ПОРЪЧКА

Поръчките се приемат от сайта 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. При финализиране на Вашата поръчка:
– Вие имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, но без цената на пощенските разходи и пакетиране, която ще научите, когато се свържем с вас, за да потвърдите поръчката и да ви посочим данните за плащане на поръчката.
– Вие избирате между два начина на плащане – плащане преди получаване на поръчаните материали по банков път или с пощенски запис.
– След финализирането на поръчката на посочения от Вас e-mail ще получите потвърждение с информация за общата дължима сума, с включената цена и на пощенските разходи и пакетиране, както и информация за банковата сметка или данните за изпращане на пощенски запис за плащане на дължимата сума.

ЦЕНА НА ПОРЪЧКАТА

Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните продукти и към нея се прибавя цената за доставка и пакетиране. Всички цени са крайни, в български лева, с включено ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. На посочения от вас e-mail ще получите информация за крайната цена за поръчване. След като я пратите по банков път или с пощенски запис ще ви бъдат изпратени поръчаните от вас материали. Издателство СЕД има правото да променя цените обявени в сайта без предварително уведомяване на потребителите. При допуснати технически грешки при публикуване на цените или изчерпване на някои от поръчаните артикули Издателство СЕД има правото да откаже поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя.

ПРОБЛЕМИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:
1. Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност; в този случай ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.
2. Не е извършено плащане (забавяне на плащането) от страна на потребителя, чрез банков превод или плащане чрез пощенски запис.
3. Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка.
4. Липса на e-mail (телефон) за контакт с потребителя.
При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разходи са за наша сметка. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

1. Плащане чрез пощенски запис: заплащането на дължимата сума се извършва чрез пощенски запис на посочения от Издателство СЕД адрес преди доставката на поръчаните от вас материали от Български пощи.
2. Плащане по банков път: заплащането на дължимата сума се извършва чрез банков превод в указаната от Издателство СЕД банкова сметка преди доставката на поръчаните от вас материали от Български пощи.

ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА

Потребителят има право да върне закупената от него стока в рамките на 7 работни дни от датата на закупуването й. За целта предметът на сделката трябва да е в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.

СПОРОВЕ И ЖАЛБИ

При възникнали ситуации във връзка с неуредени въпроси, клиентът има право да отправи спорните въпроси към наш сътрудник на посочения за кореспонденция адрес.